Sifu James Uglow

I 1971 ble filmen ”Fist of fury” med Bruce Lee sluppet, og ingen hadde noen gang sett noe lignende i England. Ungdom over hele landet ble inspirert av det de akkurat hadde sett på film, og overalt kunne man se forsøk på å imitere de høye sparkene og høylytte lydene fra filmen. Jim Uglow var en av disse ungdommene, og han begynte straks jakten på en lærer som kunne gi ham undervisning.

På denne tiden var det få bøker og filmer som kunne gi noe innsikt i hva slags undervisning som kunne tilbys, så han begynte med det som var lettest tilgjengelig, nemlig Karate.
I 1974 kom Jim i kontakt med en annen form for kampkunst i det han møtte en kineser i West End i London, en mann han antok var omtrent 40 år gammel. Han ble sjokkert over å få vite at mannen var tidlig i sekstiårene.
Dette var hans første introduksjon til Tai Chi, og Jim begynte straks å trene med ham, rett og slett fordi Jim antok at en kineser ville vite mer om disse tingene enn noen fra Vesten.

I 1978 begynte Jim å trene med Chu King Hung (3. disippel av Yeung Sau Chung). Han trente med ham i 10 år helt til Chung King Hung la ned sin skole i England.
I 1994 lærte han to-mannsformen fra Chu Gin Soon (2. disippel av Yeung Sau Chung) i England og dro senere over til Boston for å få den korrigert av ham.

Jim hadde vært på jakt etter en ny lærer helt siden Chu King Hung la ned skolen sin, men Chu Gin Soon hadde ennå ikke tatt ham opp som sin direkte elev, så han måtte vente på en mulighet til å presentere seg. Sjansen kom da en av hans egne elever, under et opphold i Hong Kong, hadde hatt en undervisningstime med Yeung Ma Lee (datter av Yeung Sau Chung) og derfor var i stand til å sette Jim i direkte i kontakt med Yeung Sifu.

I 1997 begynte han sin undervisning i Yeung familiens Tai Gik Kuen (tai Chi Chuan) og er nå Sifu Yeung's mest erfarne studenter og har studert med henne i over 10 år.

I 1981 begynte han å undervise som assistent til Chu King Hung. Fra 1983 har han undervist fulltid ved bruk av lokale fasiliteter og også ved å reise rundt til andre klubber for å undervise.
Fra 1993 har han hatt sin egen skole som fortsatt er i full drift for å formidle denne kunsten, godt hjulpet av sine erfarne instuktører.